Racestandard

1. november 2009

Den Tibetanske Terrier hører under kategorien: Selskabshund

Helhedsudstyk:Robust af bygning, middelstor, langhåret med ret kvadratisk omrids. Udtrykket er beslutsomt.
Temperament:Livlig og af venlig af natur. En trofast ledsager med mange tiltalende træk. Frimodig og årvågen, intelligent og modig, hverken arrig eller stridbar. Optræder køligt over for fremmede.
Hoved:Hovedet er rigeligt beklædt med lang pels, som falder frem over øjnene. Underkæben har et lille skæg, som ikke må være for rigeligt.
Skalle:Middellang, hverken bred eller grov. Den bliver gradvist lidt smallere fra ørerne mod øjnene og er hverken kuplet eller helt flad mellem ørerne.
Stop:Markeret foran øjnene, men ikke overdrevet.
Næse:Sort
Næseparti:Kraftig. Længden fra øjnene til næsespidsen er den samme som fra øjnene til nakkeknuden.
Kæber, bid:Underkæben er veludviklet. Fortænderne er placeret i en let bue, med regelmæssige mellemrum, og stillet lodret i kæben. Saksebid eller omvendt saksebid.
Kinder:Kindbenene er buede, men ikke så kraftiget udviklede, at de virker fremstående.
Øjne:Store og runde, hverken udstående eller dybtliggende, placeret ret langt fra hinanden. De er mørkebrune med sorte øjenrande.
Ører:Hængende, båret ikke alt for tæt ind mod hovedet. De er V-formede, ikke for lange, og rigeligt beklædt med lange hår.
Krop:Meget muskuløs, kompakt og kraftfuld. Længden fra skulderspids til halerod er den samme som skulderhøjden.
Ryg:Vandret over ribbenspartiet.
Lænden:Kort, let hvælvet.
Kryds:Vandret.
Bryst:Veludviklet ribbensparti, der når godt bagud.
Hale:Middellang, ret højt ansat og båret muntert i en krølle op over ryggen. Meget rigeligt beklædt med lange hår. En knæk nær halespidsen ses ofte og er tilladt.

Forpart:Med meget rigelig pels. Forbenene er lige og paralelle.
Lemmer:
Skuldre:Godt tilbagelagte.
Mellemhånd:Let skråstillet.
Bagpart:
Knæ:Velvinklet.
Haseled:Lavt ansatte haser.
Poter:Store og runde, beklædt med meget rigelig pels, også mellem tæer og trædepuder. Hunden træder godt ned på trædepuderne, og poterne er ikke hvælvede.
Bevægelse:Flydende, med god rækkevidde og kraftfuldt fraskub. I skridt og trav må bagbenene ikke spore mere snævert eller bredt end forbenene.
Pels:
Hårlag:Dobbelt pels. Underpelsen er fin og uldagtig. Dækpelsen er rigelig og fin, men hverken silke- eller uldagtig. Pelshårene er lange, enten lige eller bølgede, men ikke krøllede.
Farve:Hvid, golden, cream, grå eller røgfarvet, sort, flerfarvet (parti-colour) eller trefarvet (tricolour). Praktisk talt er enhver farve tilladt undtagen lever- eller chokoladebrun.
Størrelse:Skulderhøjde for hanner 35,6 - 40,6 cm. Tæver er en smule mindre.
Fejl:Enhver afvigelse fra de foregående punkter betragtes som en fejl, hvis betydning for bedømmelsen skal stå i nøje forhold til afvigelsens omfang.
Bemærk:Hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen.